Bio’s


 

LYRIEK – MUZIEK – CINEMA – PERFORMANCE

DICHTERS  DANSEN  NIET

-

DDN

-

POETS  DON’T  DANCE

31e1bc8d3402ffe92dc57d07f78cafb6

Spoken Word on Music 

 

Poetry In Motion

-+- Multilayered Frequency Audio Input -+- Gitanes & Jazz -+- Lowbattery -+-
-+-Sex i Smrt -+- De Sprooksprekers -+- Laboratory of Sound vs. Lyrical Realm of Audio Abduction   -+- Evil Doctors Inc. -+-

.

Schermafbeelding 2013-11-07 om 17.08.11

.

 Fred dB (compositie, dBfrequencing, studioproductie),
Serge van Duijnhoven (tekst, stem, podiumperformance)
Edwin Berg (piano, melodica, begeleiding)

 

Edwin en Serge met DDN in De Markten 09.11.12

 

Dichter Serge van Duijnhoven (1970), frequency-wizzard Fred dB (Fred de Backer, 1967) en pianist Edwin Berg (1972) treden op, in binnen- en buitenland, onder de naam DICHTERS DANSEN NIET.

De avontuurlijke koers van dit eigenzinnige gezelschap is al sinds 1997 een opvallende constante aan het firmament van de literaire voordrachtskunst. Na een periode van toeren, optreden en experimenteren, alsmede een opmerkelijke uitstap naar de muzikale wereld van Serge Gainsbourg met de voorstelling Gitanes & Jazz (2011), is er een nieuw album uit de studio gerold: Vuurproef. Het spectaculaire slotdeel van een trilogie die in 2003 begon met het album Bloedtest, in 2007 gevolgd door Klipdrift.

vuurproef_groot

 

V U U R P R O E F – DICHTERS DANSEN NIET – BOEK + CD

 

* Dichtbundel met cd € 19,95  * Vormgeving ATTAK Powergestaltung

* NUR 306 * ISBN 9789046816417

© Nieuw Amsterdam Uitgevers/Dichters Dansen Niet 2014

 

 

Van Dichters Dansen Niet zijn voor Vuurproef de volgende albums verschenen:

  1. Klipdrift (boek + cd, Nieuw Amsterdam 2007)
  2. Bloedtest (boek + cd, De Bezige Bij 2003)
  3. Obiit in orbit; aan het andere einde van de nacht (boek + cd, De Bezige Bij/Djax Records 1999)
  4. Eindhalte Fantoomstad (boek + cd, Prometheus/Djax Records 1997) ; dit album betrof een samenwerking tussen Dichters Dansen Niet met dj Dano en The Prophet, Def P van de Osdorp Posse en Olaf Zwetsloot met zijn band Line’s End.

 

        

 

 

 

.

SERGE VAN DUIJNHOVENlyriek, teksten, voordracht
serge_bio
Foto: Igor Freeke

De afgelopen jaren bouwde de in het Noord-Brabantse Oss geboren schrijver, dichter en historicus (1970) een reputatie op als een eigenzinnig dichter en performer.Serge debuteerde in 1993 als dichter met de bundel Het paleis van de slaap, en richtte met een groep Nederlandse en Vlaamse beeldend kunstenaars en theatermakers het tijdschrift MillenniuM op alsmede de Kunstgroep Lage Landen. Verbleef in Sarajevo voor De Morgen en de Volkskrant.

Recente publicaties: De zomer die nog komen moest (Nieuw Amsterdam), Klipdrift (Nieuw Amsterdam),{Balkan}Wij noemen het rozen (Podium), Fotografen in tijden van oorlog (Ludion), Bloedtest (De Bezige Bij) en Ossensia Brabantse gezangen (Jan Cunen). Serge van Duijnhoven is freelance medewerker van Vrij Nederland, http://www.cobra.be en het International Feature Agency. Sinds 2008 brengt hij als “Onze Man In Cannes” verslag uit van de hedendaagse filmwereld voor uiteenlopende nieuwe en periodieke media in Nederland, Vlaanderen, Amerika en Azië.

TV-portret van de dichter in zijn natuurlijke habitat – volkswijk de  Marollen in hartje Brussel. Uitgezonden op Canvas van de VRT, zondag 16 februari 2014 om 20:00:

POSTED IN SPECIAL GUEST 

Keep the child alive in Brussels

Meet Serge Van Duijnhoven. Dutch poet, Jacques Brel enthusiast and lover of the Brussels way of life. We met up with him in the city, where he took us on a musical poetry trip through his Marollen, the artists’ quarter of Brussels he loves so much.

-

FRED dBpercussie, compositie, productie
fred_bio
Fred de Backer (1967), (Dj) Fred dB, – voorheen vooral bekend onder zijn alias DJ Fat – heeft menige muzikale waters bevaren en heeft onder andere een carrière als drummer achter de rug bij de alternatieve Brusselse rockgroep Villa Basta en het dansgezelschap Everything Is Slow. Hij is producer en geluidsman van zijn eigen muziekstudio Fats Freds Akoestische Tuin, en draaide jarenlang als vaste dj in de Gentse house- en technoclub vooraanstaande dance club Decadance. Fred is gekend om zijn veelzijdige, subtiele muzikale benadering die hem gewild maakt zowel binnen het circuit van de danstempels als bij het (dans)theater dance circuit als voor de meest uiteenlopende artistieke projecten. In Brussel draaide deze allround soundlaborantin div. bars en clubs en gelegenheden zoals Pablo Discobar, l’Accrobat en Cinema Nova.

In 2003 introduceerde hij onder de naam Permafrozzt als eerste de uit Rusland en de Oekraiene overgewaaide muziekstroming Lowbattery in de Benelux en Zuid-Afrika. Ook stelde hij de cd Shestipaly (= Russisch voor ‘zesde teen’) samen, een collectie van Lowbattery nummers die hij in zijn studio verzamelde, selecteerde en inblikte. Samen met dichter Serge van Duijnhoven en VJ Gabriel Kousbroek maakt hij deel uit van de vaste kern van vormt hij het gezelschap Dichters Dansen Niet. Voor Djax Records en uitgeverij De Bezige Bij produceerde hij de cd’s Obiit In Orbit en Bloedtest. percussie soundlab live- & studiomixages.

 

EDWIN BERGpiano, melodica, muzikale begeleiding 
edwinberg

Edwin Berg (Oss, 1972) weet met zijn tedere piano- interpretaties en intricate bewerkingen van legendarische jazz-songs, als geen ander de beloftevolle en broeierige sfeer op te roepen van het Parijs eind jaren vijftig met zijn rokerige kelder-cabarets, schaars verlichte bistrots-de-nuits en stijlvolle cocktail-jazz ballrooms waar zowel de Muzen van de Letteren en het Chanson, als die van de moderne Jazz- en Dansmuziek, hoogtij vierden. Edwin Berg  voer na het conservatorium al snel een eigen koers als tegendraads improvisator en componist die naam wist te maken in de Verenigde Staten, Spanje, Frankrijk en Rusland. Met zijn uiterst diverse gezelschappen en uiteenlopende jazzalbums wist hij vele internationale prijzen in de wacht te slepen. Het album Perpetuum (Bee Jazz, Parijs) van zijn jazz-trio Berg/Jeanne/Surmenian geldt als een hoogtepunt in de hedendaagse jazzgeschiedenis.

Webstek van Edwin Berg: www.edwinberg.com

Edwin Berg_02expo

 

DDN speelde tussen 1997 en 2014 oa. op de volgende festivals en podia in binnen- en buitenland:
Crossing Border, Lowlands, De Gentse Feesten, de Nachten, Poetry On The Rocks, Poetry International, De Nacht van de Poëzie, de poëziezomer van Watou, Beeldspraak, Pontes Festival of European Artists (Krk Kroatië), Faladura Festival of Spoken Word (Porto Portugal), Woordfees (Kaapstad Zuid Afrika), Lyrikfest (Berlijn), Paradiso (Amsterdam), de Arenbergschouwburg (Antwerpen), Literaturhaus Wien (Oostenrijk), de Petrol (Antwerpen), Cinema Nova (Brussel), 013 (Tilburg), Tivoli (Utrecht), Wintertuin (Nijmegen), Vooruit (Gent), Live in the Living (Ardooie), Porgy & Bess (Terneuzen), Liefde tussen de Lijnen (Oostende), Kunstmaan Revu (Tilburg), Raamvertelling (Den Haag), Yerevan World Book Capital (Armenië), de Markten (Brussel), Club Ram Horna (Rotterdam), Dichters in de Prinsentuin (Groningen), Woordnacht (Rotterdam).

eric n nairi

 

0000.000.FvZ.DDNStellaSolaris2009.19508

MUZIKALE AVONTUREN

Sinds ze in 2002 samen een tournee maakten langs diverse Duitse steden in Nordrein Westfalen, heeft de samenwerking tussen Serge van Duijnhoven en bassist en jazzlegende Ali Haurand voor een nieuwe mijlpaal gezorgd in demuzikale diepgang van de podium-optredens van DDN. Ook recente samenwerkingsprojecten met de bekende keelklankkunstenares Sainkho Namtchylak uit Tuva, het Kamertrio Zéphyr uit Montélimar, singer/songwriter Rick Treffers, de Japanse filmregisseur/dichter Sono Sion (bekend van de film The Suicide Club en het dadaistisch-situationistische poëzieproject Tokio Gagaga), en eufoniumvirtuoos Uli Sobbota, hebben het gezelschap van “niet dansende dichters” geholpen om ook minder geëffende paden te ontdekken binnen de domeinen van literatuur en muziek.

DDN.BG.12.03.14.FvZ.Edwin.Ali.Olaf.hommageChet1

Al deze samenwerkingsverbanden hebben in het voorjaar van 2012 geleid tot een voorstelling die DDN op uitnodiging van de Unesco, deBuren en de stad Yerevan, heeft mogen geven ter gelegenheid van de openingsfestiviteiten rond Yerevan World Book Capital.  From Chaos To Hope, heette dit concert dat plaatsvond op het podium van Komitas Chamber Music Hall in de Armeense hoofdstad. De musici van het Nairi-strijkkwartet slaagden er op indrukwekkende wijze in hun klassieke repertoire te paren aan de muzikale en lyrische improvisaties van Dichters Dansen Niet.

5e84e5915188951fb64323946c52e743