Agenda


 

Hadden we maar dezelfde taal gesproken
Live concert van Dichters Dansen Niet

VR, 7 APRIL 2017 | 21:00 UUR in De Markten, Brussel

Tickets

vr, 7 april 2017 | 21:00 uur

Locatie: De Markten, Oude Graanmarkt 1000 Brussel

Kaarten aan de deur: € 10.00

 

Programma

Dichter Serge van Duijnhoven (1970), dj Fred dB (Fred de Backer, 1967) en pianist Edwin Berg (1972) treden op, in binnen- en buitenland, onder de naam Dichters Dansen Niet. De avontuurlijke koers van dit eigenzinnige gezelschap is al sinds 1997 een opvallende constante aan het firmament van de internationale literaire festivals en muziekpodia. Lyriek, muziek en geluidscollages weet dit fascinerende trio tijdens meeslepende concerten tot een intens en beklijvend geheel om te smeden.

Deze zomer is er een nieuwe voostelling van Dichters Dansen Niet in premiere gegaan, gelijktijdig met een foto-expo die te zien is in de fotogallerie van De Markten: The Hindenburgline Project. Hadden we maar dezelfde taal gesproken, heet de nieuwe performance. Het gaat vergezeld van een lijvig fotoboek dat inmiddels is verschenen bij uitgeverij Rubinstein, de uitgever van het Rijksmuseum. Alle elementen op deze avond behandelen de Eerste Wereldoorlog op pakkende beeldende dan wel muzikale wijze… Een bloedstollende literaire en muzikale voorstelling over die onverwoestbare neiging van de mens om te vernielen wat zo moeizaam in de loop der tijd is opgebouwd. Een voorstelling ook, over de regenerende kracht van mens en natuur.

Bekijk hieronder een teaser die uit de voorstelling in Tilburg is gedestilleerd en de Soundcloud van Dichters Dansen Niet.

VERNISSAGE: HINDENBURGLINE PROJECT

7.4.2017

Vernissage: Hindenburgline Project
©

Hindenburgline Project 1914-1918 van Nieuwpoort naar Ypres en Arras en via Verdun naar Basel volgens Creyghton & Van Duijnhoven

Het Hindenburgline Project / Hadden we maar dezelfde taal gesproken! focust op de veerkracht en het regeneratievermogen van mens en natuur door het zo belangrijk deel van onze geschiedenis de bakermat voor het Europa van nú te belichten.
Fotograaf L.J.A.D. Creyghton en historicus/schrijver/dichter Serge R. van Duijnhoven volgden afgelopen jaren de ruim duizend kilometer lange Westfront-Hindenburglinie. Met het decor van de landschappen uit de Eerste Wereldoorlog als uitgangspunt trekken de kunstenaars visueel én literair parallellen vanuit het verleden naar het heden.

Geert van Istendael schrijver-essayist-vertaler-co-auteur van Hadden we maar dezelfde taal gesproken! en Brusselaar pur sang zal een inleiding geven tijdens de vernissage.

Aansluitend kan u naar de voorstelling van Serge R. van Duijnhoven’s Dichters Dansen Niet Hadden we maar dezelfde taal gesproken! gaan kijken.

ALGEMENE INFORMATIE

Thema:
Fotografie, Tentoonstelling
Wanneer:

7.4.2017
van 19:00 tot 21:00

Waar:

Gemeenschapscentrum De Markten vzw
Oude Graanmarkt 5
1000 Brussel

Extra info:

Tentoonstelling van 8 april tot 14 mei, dagelijks open van 12u tot 18u, op donderdag van 12u tot 20u. Gesloten op maandag. Inkom gratis. Vernissage + theatervoorstelling: 7 april om 19u