Gitanes & Jazz – Hommage a Gainsbourg - Dichters Dansen Niet

-0157
  1. Oh mijn vestaalse nimfijn
  2. Intro Gitanes & Jazz Concertgebouw Brugge 06.05.12
  3. All The Things You Are
  4. Praeludium tot Mijn iden van de tweede maart
  5. La chanson de Slogan

a2-poster-gainsbourg-ok

 

GITANES & JAZZ is een wervelende literaire en muzikale hommage aan Serge Gainsbourg; Eros’ meest scabreuze artistieke vazal, Aphrodite’s kettingrokende hofdichter en de inmiddels – eenentwintig jaar na zijn dood – ook buiten Frankrijk tot schutspatroon verklaarde aartsprovocateur van het Gilde van de zuchtmeisjes, de Lemon incest en al wat verder zowel hip als zedelijk onoirbaar vermag te zijn. Serge. Monsieur Gainsbourg. Gainsbarre… de zanger is dood en ligt begraven onder de marmeren plaat van een Russisch familiegraf op Cimetière Montparnasse. Zijn oeuvre is daarentegen altijd nog springlevend. Zo getuige ook deze  avondvullende voorstelling waarin, vanuit de dampen der Gitanes en het geraffineerde samenspel van muzikanten, dichters, foodperformers en cineasten, de legende van Gainsbourg op verbluffende wijze tot leven wordt gewekt. 

aan deze voorstelling werkten mee:

Pianist Edwin Berg, dichter Serge van Duijnhoven, muziekproducer Fred dB, cineast Bastiaan Rombout Lips, Vitalski & Dietwee Hippechicks, en – als kers op de taart – spoonfool foodperformer Arlette van Laar & Coreen Hartley met hun burleske culinaire traktatie “L’Eau à la bouche….”

Op 2 maart 2012 was het eenentwintig jaar geleden dat de Franse zanger, componist en aartsprovocateur Serge Gainsbourg (1928–1991) overleed in zijn Hôtel Particulier in de rue de Verneuil te Parijs. Voor tal van internationale muzikanten blijft Gainsbourg een inspiratiebron. Zo ook voor dichter Serge van Duijnhoven, pianist Edwin Berg, de Antwerpse nachtburgemeester Vitalski en een rits spraakmakende artistieke kompanen uit de Lage Landen die in 2011/12 kriskras door Nederland en Vlaanderen trokken om er hun voorstelling in diverse kleine en grotere theaters ten tonele te voeren.