DDN live in SPLENDOR AMSTERDAM op 7 oktober 2016 20u30


Hadden we maar dezelfde taal gesproken
Live concert van Dichters Dansen Niet

VR, 7 OKTOBER 2016 | 20:30 UUR

Tickets

vr, 7 oktober 2016 | 20:30 uur

Kaarten aan de deur: € 16.00
Voorverkoop: € 16.00
CJP: € 12.00
Splendorleden: € 12.00

TICKETS

PLAATS IN AGENDA

Programma

Dichter Serge van Duijnhoven (1970), dj Fred dB (Fred de Backer, 1967) en pianist Edwin Berg (1972) treden op, in binnen- en buitenland, onder de naam Dichters Dansen Niet. De avontuurlijke koers van dit eigenzinnige gezelschap is al sinds 1997 een opvallende constante aan het firmament van de internationale literaire festivals en muziekpodia. Lyriek, muziek en geluidscollages weet dit fascinerende trio tijdens meeslepende concerten tot een intens en beklijvend geheel om te smeden.

Deze zomer is er een nieuwe voostelling van Dichters Dansen Niet in premiere gegaan, gelijktijdig met een foto-expo die te zien is in het Museum De Pont, in Tilburg. Hadden we maar dezelfde taal gesproken, heten expo, performance en een lijvig fotoboek dat inmiddels is verschenen bij uitgeverij Rubinstein, de uitgever van het Rijksmuseum. Alle elementen behandelen de Eerste Wereldoorlog op pakkende beeldende dan wel muzikale wijze… Een bloedstollende literaire en muzikale voorstelling over die onverwoestbare neiging van de mense om te vernielen wat zo moeizaam in de loop der tijd is opgebouwd. Een voorstelling ook, over de regenerende kracht van mens en natuur.

Bekijk hieronder een teaser die uit de voorstelling in Tilburg is gedestilleerd en de Soundcloud van Dichters Dansen Niet.